De meeste piano’s of vleugels van gerenommeerde merken zijn doorgaans zeer degelijk gebouwd en gaan niet zomaar kapot. Zelfs wanneer er intensief op gespeeld wordt en de pianist zich dagelijks “uitleeft” op het instrument is dat doorgaans geen probleem.
Maar zelfs een piano of vleugel kan kapot. Meestal door een gevolg van onoplettendheid.

Als er nooit op de luchtvochtigheid gelet wordt is de kans redelijk groot dat er iets kapot gaat. Als er onvoldoende onderhoud heeft plaats gevonden en alleen stemmen is niet voldoende, kunnen hierdoor onderdelen kapot gaan.
Zaken als brand en wateroverlast hebben vaak een kapot instrument als resultaat. Ook ondeskundige transporten en bezoek van muizen of motten hebben dit regelmatig als resultaat.
Gelukkig is vrijwel altijd het instrument te repareren. Vaak is het resultaat een beter instrument als voorheen.

In onze werkplaats in Zeewolde worden complete piano- en vleugelreparaties uitgevoerd. Door ervaring, vakkennis en scholing weten onze mensen precies met welke materialen en hoe een reparatie het beste kan worden uitgevoerd om uw instrument weer in topconditie te brengen.

Deelreparaties als het vernieuwen van hamerkoppen, dempers, veertjes en trekbandjes, of een geheel nieuw mechaniek is mogelijk.
Evenals een gescheurde baskam vervangen door een handgemaakte nieuwe baskam. Een nieuwe besnaring of een nieuw stemblok. Kastdelen vernieuwen etc..
Totale reparaties waarbij zangbodem, kammen, besnaring, stemblok, mechaniek en kast vernieuwd worden is mogelijk. Uiteraard met perfect pas gemaakte- of met originele onderdelen. Alles wordt professioneel en vakbekwaam hersteld om weer een top-instrument te krijgen.
Voor ons is dit allemaal dagelijks werk.

Er wordt altijd rekening gehouden met de economische haalbaarheid van een reparatie.
Dit betekent dat wij in beginsel uitsluitend reparaties uitvoeren als dit ook een meerwaarde voor het instrument oplevert.

Natuurlijk doen wij, indien gewenst, eerst een prijsopgave voor we starten met de reparatie en kijken we of het probleem bij u thuis opgelost kan worden. Misschien hoeft alleen het mechaniek of een ander onderdeel te worden meegenomen. Maar indien nodig wordt de piano naar ons atelier vervoerd en weer in topconditie gebracht.

Ook mogen wij ons ondertussen experts in brand- en waterschade piano’s en vleugels noemen. Al gedurende tientallen jaren worden wij door verzekeringsmaatschappijen en brandschade specialisten ingeschakeld om het specialistische schoonmaak- en herstelwerk van de brand- of waterschade piano’s en vleugels uit te voeren. Ook hierbij is ons uitgangspunt een minimaal gelijk maar vaker een beter instrument terug te bezorgen dan voor de ontstane schade. Een dankbaar stukje van ons werk waarmee we de eigenaar weer een trotse bezitter kunnen noemen van hun piano of vleugel.

Wij zijn graag bereid om met onze kennis uw piano of vleugel opnieuw tot een klasse instrument te maken!

  • Repareren
  • Reviseren
  • Restaureren