Meer en meer wordt er gebruikt gemaakt van het internet voor het aanschaffen van een piano of vleugel. Ook wordt er steeds meer aangeboden via het internet. Hoe betrouwbaar is het aangeboden instrument? Weet u wat u koopt en wat u krijgt als u via internet een piano of vleugel aanschaft?  Dagelijks maken we de drama’s mee van mensen die een “piano” via internet hebben gekocht.

Als de stemmer dan aangeeft dat de piano niet meer gestemd kan worden, dat er eigenlijk niet meer op pianogespeeld kan worden en uiteindelijk aangeeft dat het instrument “op” is, is de kater groot. Zeker wanneer een zogenaamde “kenner” is meegekomen om het instrument te beoordelen. Die goedwillende kennis en tevens een grandioos pianist heeft de piano voor de aankoop bekeken, geïnspecteerd, bespeeld en uiteindelijk goed bevonden. Nu blijkt het een kat in de zak……, een dagelijks voorkomend fenomeen.
Piano- en vleugeltechniek is een vak. Een vak wat zeker niet door iedereen die goed kan pianospelen, zelfs niet door de doorsnee pianostemmer wordt beheerst.

Bovenstaand voorbeeld past bij de koop en verkoop tussen consumenten echter hoe zeker mag u zijn van de aanschaf via een bedrijf ?

In pianoland is niet alles even duidelijk of vanzelfsprekend.

Een Duitse klinkende naam staat niet altijd voor Duitse degelijkheid laat staan dat het altijd uit Duitsland afkomstig is. Immers vele Chinese instrumenten dragen een Duits naam. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, maar is ook niet altijd precies wat de verkoper doet vermoeden.
Een Yamaha-piano is niet altijd Japans maar kan ook uit China, Indonesië of Engeland komen. De kwaliteit is sterk uiteenlopend. En dit is bij vrijwel elk merk van toepassing.

Is de piano of vleugel wel voor ons klimaat geproduceerd, of is het nadelig geweest dat het instrument jaren in Azië heeft gestaan? Kan dit nog nadelige gevolgen hebben in de toekomst?

Hoe gebruikt is gebruikt? Zit er een reparatie op korte termijn aan te komen? Nieuw of toch een gebruikte piano of vleugel? Wat is beter?

Wanneer u met dit soort vragen zit of als u zeker wilt weten of het instrument wat u op het oog heeft wel is wat u ervan verwacht, dan kunt u een beroep doen op de expertise van Versteeg piano- en vleugeltechniek.
Van Versteeg piano- en vleugeltechniek mag u verwachten dat zij met kennis en vakmanschap u kunnen begeleiden bij een eventuele aankoop. Zij kunnen ook bij een eventuele zoekopdracht van u, actief de markt voor u afspeuren naar de piano- of vleugel die u wenst.

Versteeg piano- en vleugeltechniek is vrij en ongebonden zonder verplichtingen van of voorkeuren voor welke fabrikant of leverancier dan ook. Dit geeft ons de mogelijkheid om u ongedwongen en zonder vooroordeel maar uitsluitend objectief en met vakkennis te begeleiden bij de aan- of verkoop, reparatie of restauratie van uw piano of vleugel.

  • Bemiddeling